2017. szeptember 16., szombat

Bakancslistás helyeim ahol még nem jártam

Azt hiszem, az utazás az az egyetlen égő vágy, ami reggel kiugraszt az ágyból, aminek köszönhetően megtanultam fókuszálni, és még a túlélési ösztönömet is felülmúlja. Olyan szinten vágyni az utazásra, hogy közben elfelejtek beintegrálódni közvetlen környezetembe, azt hiszem ez az igazi szenvedély egy utazó életében.

1. Új-Zéland

Megvalósulni tűnő álom. Érdekel a hely természeti szépsége, az ember és a táj összhangja, hogy hogyan tudják a helyiek alárendelni magukat a természetnek, miben hisznek a maorik, milyen egy szigeten csak egymillióan élni...
Ki szeretném próbálni a szörföt, a bungi jumpingot, a jetboatot, sielni nyáron és napozni télen, bálnákkal úszni, delfineket nézni, egy picit Gerald Durrellnek lenni és hobbitnak, hakát táncolni és naplementét nézni nyugaton, napfelkeltét keletem, a világ legtávolabbi országában.


2. Csendes Óceáni szigetek

Egy lakatlan szigeten egyedül vajon milyen lehet? Bevállalom 5 napra jövőre a születésnapomon. Milyenek az emberek akik emberi húst ettek? Ha azt mondom egy újszülöttnek hogy annyira cuki hogy úgy megzabálnálak, mi a szülők reakciója? A homok tényleg olyan mint a púder?
Reggelente körbefutom a saját szigetkörömet! Tengerparton a szabadban alszom. És megnézek egy igazi pénisztokot....



3. Portugália

Fadót énekelek Coimbraiban. Utazom a híres villamoson Liszabonban.
Gyalog körbesétálom Portugáliát Farotól Portóig a tengerparton. Megismerem a helyiek lazaságát, sokszínűségét, és kitalálom, hogy akarok-e ott élni. Szörfözök Cascais-ban és Estorilban, portói bort iszom Portóban, Fatimában úgy maradok kinn amikor senki más és várom a jelenést. Átruccanok Madeirára és megnézem virágba borulva.


4. Bali

Bérelek egy házat, egy biciklit, megkeresem a saját Ketutomat akinek másolom könyveit, és találkozom Javier Bardennel!
Körbebiciklizem, megmászom, megfonom. Kerékpárral a rizsföldeken, megmászom az Agungot és virágfüzéreket fonok hajba, nyakba, dísznek és ajándékba.



5. Argentína

Megtanulok tangózni, nőnek lenni és élvezem a bókokat.



6. Monaco

Milyen lenne úgy ébredni, hogy van ötven millió euró a számlámon? Mit csinálnék ha a luxust tálcán kapnám?
Megszállok a Hotel Hermitage Monte - Carlo szállodában, ebédelek a Vistamar étterem teraszán majd a Limún bárban élvezem a francia konyha desszertjeit. Megélem a luxust álomkivitelben.


7. San Francisco

Egy igazi kozmopolitának kihagyhatatlan ez az ezer arcú város. Minden filmimádó fel akar mászni a meredek utcán, átmenni a hídon, kiszabadulni az Alcatrazból, csavarogni egyet a Napa völgyben, megkóstolni a friszkói hippivilágot, lekacsázni a Lombart Streeten, megmászni az összes "Hill-t"....



8. Szentpétervár

Gyökereim megrögzötten ragaszkodnak valami szlávhoz, észak Velencéja az a város, ahol megtalálható mindaz a művészet, kultúra, történelem és látvány, ami miatt hajlandó vagyok kicsit hidegebb éghajlatra is menni.



9. Marokkó

Kisfaludy, Exupery, Yves Saint Laurent, és most hogy közvetlen járat megy Marakeshbe, egy igazi spontán utazásnak lehetek résztvevője.


10. Bregenz fesztivál

A Bódeni tó patjára épült a világ legnagyobb szabadtéri tavi színpadán megnézek egy Toscát, egy Aidát, egy Álarcosbált, Figaro házasságát, Carment, és az összes egyedi tervezésű színpadképet megcsodálom.

Giacomo Puccini: Bohémélet  2001/2002


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése